Bagaimana Menyiapkan Ikan celup tepung (nasi kerabu), Sempurna

Mencari cara mudah untuk membuat ikan (Nasi Carabu) yang boleh mengembangkan lidah unik anda? Resepi ikan nugget (Nasi Karabu) mendapat permintaan ramai rakan di sekeliling kita hari ini, mungkin salah seorang daripada anda. Ibu muda berlatih menggunakan Internet pada telefon pintar, sebagai contoh, untuk mendapatkan maklumat tentang foto. Nah, pada ketika ini saya akan berkongsi resipi langkah demi langkah tentang cara memasak Nashi Keraba. Anti Fail memang susah dan senang. Jika diambil secara salah, hasilnya akan menjadi tidak sesuai dan secara amnya tidak menyenangkan. Malah, ikan bakar manis (nasi kerabu) sepatutnya mempunyai bau dan rasa yang boleh merosakkan selera makan anda.
Terdapat beberapa bahan yang mempengaruhi rasa ikan (Nasi Carabu) sedikit, pertama sekali bahan-bahan, dan kemudian dari pilihan bahan-bahan segar hingga cara penyediaan dan penyajiannya. Jangan risau jika anda ingin membuat tepung chelup buatan sendiri yang lazat (nasi kerabu), resipi ini boleh menjadi sangat istimewa. Di bawah adalah gambar Ican Chelupe Tepung (Nasi Carabu) untuk inspirasi.
Jumlah makanan yang dihidangkan untuk membuat ikan goreng tepung (nasi kerabu) ialah 6 orang. Jadi pastikan bilik itu cukup untuk memberi makan kepada anda dan orang tersayang.
Selain itu, dianggarkan 45 minit untuk memasak ikan tepung (Nasi Carabu).
Berikut adalah beberapa petua dan petua yang boleh digunakan untuk menyediakan nasi kebab siap. Anda boleh menyediakan tepung ikan (Nashi Keraba) menggunakan 12 bahan dan 3 langkah. Berikut adalah langkah-langkah memasak.
Banyak serbuk kerang laut dijual di pasar-pasar di pantai Kaya Bula di Keltan. Makanan laut ini dimakan bersama ikan tepung dengan sos yang disalut dengan tepung kacang. Sangat sedap dan sesuai untuk perayaan keluarga, dengan cuaca yang baik di pantai, dengan bunyi ombak yang memecah pantai.
Bahan-bahan dan rempah ratus untuk menyediakan hidangan ikan (Nasi Kerabu)
- 6 Ikan Bengkak *
- 1/2 cawan air jika perlu
- 1 biji telur
- 1/2 cawan serbuk kunyit
- Sedikit limau Bethel
- 1/2 sudu besar garam*
- Lumurkan dengan 1/2 kg minyak
- A. Bekas tepung
- 2 sudu besar tepung beras
- 1 sudu besar tepung kentang
- 1 sudu besar tepung gandum
- 1/4 sudu besar garam
Cara memasak tepung ikan (nasi kebab)
- Ikan tenggiri *masak dengan sedikit garam*. Letakkannya di tepi (b).
- Sediakan bancuhan tepung (A) dan gaulkan dengan bahan yang tinggal. Tepung sangat halus dan tidak terlalu pekat (C).
- Panaskan ketuhar, masukkan ikan ke dalam telur (C) dan goreng hingga kekuningan. Ambil dan sedia untuk dihidangkan bersama celup atau nasi kerabu #Kelate.
Terima kasih kerana membaca resipi kami di sini. Kami berharap ikan serbuk ringkas (Nasi Karabu) yang diterangkan di atas dapat membantu anda menyediakan hidangan lazat untuk keluarga / rakan-rakan serta inspirasi jualan makanan. Saya harap anda mendapati ia berguna dan bersenang-senang!