Bagaimana Menyiapkan Sardin/Mackerel Lenyek yang Menggugah Selera

Pure sardin/ikan tenggiri

Adakah anda sedang mencari idea resipi sardin/ikan tenggiri yang sedap dan unik? Resepi Gagal Sardin/Mackerel Sedang mencari kawan di sekeliling kita, mungkin anda salah seorang daripadanya. Syarikat itu sudah biasa menggunakan Internet pada peranti untuk mendapatkan maklumat untuk menggunakan imej sebagai idea. Baiklah, kali ini saya akan kongsikan tutorial cara membuat resepi sardin/ikan tenggiri yang sedap dan senang nak buat. Jika salah cara, hasilnya tidak akan licin dan sedap. Namun, ikan sardin/ikan tenggiri Lenzek yang baik mestilah mempunyai aroma dan rasa yang menarik minat selera kita.

Banyak faktor lebih kurang mempengaruhi kualiti rasa sardin / mackerel leneck, pertama jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, cara pemprosesan dan penyajian. Di mana sahaja anda berada, jika anda ingin membuat sardin/tenggiri lenjek yang sedap, jangan risau kerana jika anda tahu caranya, masakan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Seterusnya gambar ikan sardin/ikan tenggiri lenecke yang boleh anda jadikan contoh.

Lenyek Sardin/Mackerel boleh hidangkan untuk 5-6 orang. Oleh itu, pastikan bilik ini cukup baik untuk memberi perkhidmatan kepada anda dan orang yang anda sayangi.

Ikan sardin / Lenike mackerel dianggarkan mengambil masa kira-kira 15 minit untuk dimasak.

Berikut adalah beberapa petua dan petua mudah untuk membuat Lenyek Sardin/Mackerel. Anda boleh menyediakan Laneike Sardin / Mackerel menggunakan 9 jenis bahan dan 5 langkah penghasilan. Berikut adalah langkah-langkah untuk menyediakan hidangan.

Sediakan dia untuk makan dengan Tosh hari ini. Ia juga sesuai dijadikan inti untuk burger atau sandwic Malaysia.

Bahan-bahan dan Rempah-rempah yang diperlukan untuk menyediakan Sardin/Mackerel Laneik:

  1. 1 tin (425 g) makarel atau sardin
  2. 1 biji bawang besar, dicincang
  3. 3 biji bawang putih
  4. 1 tangkai lada merah, dihiris
  5. 1 keping jalgur babi
  6. 1/2 sudu kecil cukup untuk rasa maggi.
  7. Garam 1 sudu kecil
  8. 1 sudu kecil serbuk lada putih
  9. 2 sudu besar minyak

Langkah-langkah menyediakan puri sardin/ikan tenggiri

  1. Kak Lat guna jenama ni.
  2. Panaskan minyak dan tumis bawang besar, bawang putih dan cili hingga garing.
  3. Masukkan ikan tenggiri dan tumbuk ikan dengan spatula.
  4. Masukkan serbuk cili dan asam jawa jalagore dan masukkan garam dan maggi secukup rasa.
  5. sedia

kenapa? bukankah mudah? Untuk berlatih di rumah, inilah cara menyediakan Sardin/Mackerel Laneki. Kami berharap anda berguna dan semoga berjaya!

Link copied to clipboard.